Egri Roma Szakkollégium vendégei voltunk

2016 októberében a Görögkatolikus Egyetemi és Főiskolai Kollégium Cigány Szakkollégium részéről felvettük a kapcsolatot az Egri Roma Szakkollégiummal. Elsősorban a két szakkollégium között szeretnénk kialakítani szorosabb kapcsolatot, együttműködést és kölcsönös tanulást.

Első lépésként meghívást kaptunk 2016. október 25-ére egy az egriek által szervezett előadásra. A közönség találkozó meghívott előadója Farkas Franciska volt. Nagy szeretettel üdvözöltek minket a vendéglátóink és a KRSZH találkozóról ismerős arcokkal is találkoztunk.

Farkas Franciskában egy nagyon határozott, hiteles embert ismerhettünk meg. A fiatal modell és színésznő elmondta, hogyan érte el kitűzött céljait, milyen nehézségeken kellett átmennie, hogy önmagát megismerje, elfogadja és mások is elfogadják őt. Fontosnak tartja a tanulást, hogy a fiatalok a tudásukkal tűnjenek ki, ezért csatlakozott a Tudás6alom elnevezésű projekthez, akikkel országszerte tartanak foglalkozásokat hátrányos helyzetű gyerekeknek. Reméljük, hogy hamarosan Miskolcon is vendégül láthatjuk Franciskát.

Ezt követően az egri szakkollégistákkal és a szakmai vezetőikkel leültünk egy körben, ahol kölcsönösen megismerhettük a szakkollégiumaink sajátosságait, erősségeit. A jó hangulatú beszélgetésen elhatároztuk, hogy a továbbiakban felfedezzük egymás programjait, lehetőségeit. Búcsúzásként meghívtuk az Egri Roma Szakkollégium hallgatóit és szakmai vezetőit a Görögkatolikus Virtuális Cigány Szakkollégium soron következő előadására, ami november 15-én, a Miskolci Egyetemen lesz „Arlói cigány csoda” címmel.

A program az EFOP-3.4.1.-15-2015-00010 azonosítószámú projekt keretében valósult meg.

Please follow and like us: