Második pályaorientációs nap

2018. április 11-én valósult meg a szakkollégium által tervezett második pályaorientációs nap, amelynek keretében az Avasi Közösségi Térben találkoztunk a családsegítő által gondozott fiatalokkal.Elsősorban szerettünk volt átadni számukra egy biztató jövőképet és megmutatni, hogy milyen fontos a tanulás. A gyerekek korosztálya nagyon változatos volt, azért különböző feladatokkal, játékokkal készültünk számukra ahhoz, hogy jobban megismerhessük egymást. A csapatjáték során a jó válaszokat, megoldott feladványokat szakkollégistáink matricákkal jutalmazták. A nap további részében a szakkollégisták mutatták be a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózatot és szakkollégiumot. Az uzsonnát követően kiscsoportokban beszélgettek a fiatalokkal és mesélték el történetüket, származásukat, hogy milyen nehézségeken mentek keresztül és milyen segítséget kaptak, amíg az egyetemre eljutottak.

      

Az elköszönés előtt szakkollégistáink megkínálták a gyerekeket a maguk által készített süteményből. Nagyon inspiráló napot tölthettünk együtt az Avasi Közösségi Térben. Reméljük, hogy bemutatott programunkkal és szakkollégistáink bátor kiállásával ösztönöztük a gyerekeket a továbbtanulásra.

A program az NTP-SZKOLL-17-0050 azonosítószámú projekt keretében, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő támogatásával valósult meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük