TDK 3. helyezés a miskolci Szakkoliban

Balogh Jenő, a miskolci Görögkatolikus Cigány Szakkollégium hallgatója, harmadéves a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Karának villamosmérnök szakos hallgatója. A 2018. Tavaszi Tudományos Diákköri Konferencián harmadik helyezést ért el.

Beadott munkájának témája: Okos otthonba illeszthető fény erősség vezérlő tervezése. Dolgozatának célja egy okos eszköz tervezése és megvalósítása. Elsődleges funkciója a fényerősség szabályozás, mellyel csökkenést érhetünk el a világítás által felhasznált energiamennyiségben. Ezen felül kompatibilitást kell biztosítani a később, a felhasználó által szabadon választott központi feldolgozó és vezérlő egységgel. TDK dolgozatát sikerrel megvalósította, valóságban is használható eszközt épített meg. Hasznosságát a bíráló bizottság elismerte. Eszközének gyakorlati haszna van, az egyetemen megszerzett tudást dolgozatában kamatoztatta.

Gratulálunk sikeres munkájához! Büszkeséggel tölti el Szakkollégiumunkat, hogy hallgatóink között tudhatjuk Jenőt! További sikereket kívánunk témájának fejlesztéséhez!

Please follow and like us: