Budapesti tanulmányi kiránduláson járt Szakkollégiumunk

2018. december 1.-jén Szakkollégiumunk tanulmányi kiránduláson vehetett részt. A kora délelőtti indulás után imádsággal kezdtük a napot, hogy örömben, vidámságban, közösségben tölthessük el az előttünk álló pár órát.

A nap folyamán első állomásunk a RefoRom, a Budapesti Református Cigány Szakkollégium volt. Szíves vendéglátásuk alkalmával megismerkedhettünk a szakkollégium munkatársaival, szakkollégistáival. Előbbiek Káli-Horváth Kálmán igazgató úrral együtt bemutatták a kollégium épületét és az alkotóházat. Hallhattunk a RefoRom tanulmányi programjáról, hallgatóik szerepvállalásairól is. Ezt követően egy történelmi kiállításon vettünk részt.

A koraesti órákban a Budapest Eye körhintájából megcsodálhattuk a főváros nevezetességeit, a kivilágított várost majd a hideg ellenére nagy kedvvel és lelkesedéssel, ünnepi hangulatban bebarangoltuk az adventi vásárt. Elfáradva, élményekkel telve értünk haza.

Vasárnap a kollégisták a Szent Liturgián adtak hálát ezért a hétvégéért, és közös imádság mellett gyújtották meg az adventi koszorú következő gyertyáját, készülve Karácsony szent ünnepére.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük