Ott hagyom a lábnyomom? – környezet-gazdaságtani alapismeretek” c. szakkurzus

Március hónap folyamán az „Ott hagyom a lábnyomom? – környezet-gazdaságtani alapismeretek” c. szakkurzus keretében a szakkollégium hallgatói három alkalommal Sebestyénné Dr. Szép Tekla előadásán vehettek részt.

Az előadások sokféle témát érintettek, az előadó többek között a környezeti problémákat, mint a globális felmelegedést, az üvegházhatás és a jégsapkák olvadása, a víz–, talaj- és levegőszennyezést, és ezeknek lehetséges megoldásait is felvázolta. Ezen kívül olyan alapvető gazdasági ismeretekre tettünk szert, amelyekre mindenkinek szüksége lehet a mindennapi életben. Ezen túl rengeteg érdekesség is elhangzott, amelyek számomra élvezetessé tették az előadásokat, sok színes diagramot és érdekes statisztikát mutatott az előadó. Bemutatta a világ 10 leggazdagabb emberét, illetve kérésünkre aktuális világpolitikai témákat is érintett.

Nekem személy szerint azért tetszett nagyon az előadássorozat, mert olyan témákat is érintett, amelyek magamtól nem jutottak volna eszembe, valamint felnyitotta a szememet, hogy ezentúl hogyan segíthetek a környezetvédelemben és a Föld megmentésében. Ha a Földön minden második ember csak egy apróságot tenne, sokat segítenénk annak érdekében, hogy a bolygónk élhető hely maradjon a gyerekeink, unokáink számára is.

Sipos Anna – szakkollégista

A program az NTP-RSZKOLL-M-18-0001 azonosítószámú projekt keretében, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő támogatásával valósul meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük