Helyettes Államtitkári látogatás a Miskolci Szakkollégiumban.

 

 

A Közismereti és kulturális modul keretein belül Radomszki Lászlóné a Társadalmi Felzárkózásért Felelős helyettes államtitkár asszony látogatott meg minket Gyöngyösi Gyula és Gáspár Sándor társaságában. A jelenlévőket Makkai László igazgató atya köszöntötte a hallgatók és munkatársak nevében. László atya megtisztelőnek és intézményünk tekintetében kiemelkedőeseménynek nevezte, hogy a Belügyminisztérium munkatársai tömbösített hétvége keretében meglátogattak bennünket.
A délelőttöt bemutatkozással kezdtük, majd Helyettes Államtitkár asszony tartott nekünk rövid előadást a Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság feladatairól, valamint a jelenleg zajló projektekről.

 

A nap további része mozgalmasan telt, csoport feladatot kaptunk. Minden csapat kapott egy tematikát, amelyben ki kellett fejtenie, hogy az adott közösséget hogyan fejlesztené akár szakkollégiumi szinten. A kora délutánt internetes kvíz játékkal folytattuk, amelyben a roma társadalommal, hagyományokkal, emlékművekkel kapcsolatos kérdésekre kellett válaszolnunk, és ennek a végén helyettes államtitkár asszony díjazta a helyezetteket.

A napot egy közös ebéddel zártuk, amely alatt a felmerült kérdéseinkre is választ kaphattunk. Erre való tekintettel főzéssel és sütéssel kedveskedtünk látogatóinknak, amit teljese egészében a hallgatók készítettek el.
Reméljük, hogy kedves vendégeink elviszik jó hírünket és visszavárjuk Őket!

Ruszó Dzsesszika
szakkollégista

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük