Karácsonyi marathon 2.

Dicsőség Jézus Krisztusnak!

Annak idején sokan várták a Messiást, amikor elérkezett hozzánk, mégis csak kevesen
keresték fel. Azon kevesek azonban a néphagyomány szerint nem mentek üres kézzel (még
a legszegényebbek sem) – őseink ezt el sem tudták képzelni. Karácsonyra mi is sok mindent
készítünk: a felkészülési időszaknak az a célja, hogy a születendő Megváltóra is gondoljunk,
sőt, elsősorban az Ő kedvét keressük. Ezt az egyszerű feladatsort azért állítottuk össze, hogy
ebben segítsen.

November 19.
Hétfő
Nézze meg a szerdai feladatot! Ha túl nehéznek tűnik, kérje az Úr Jézus segítségét! Imádkozzon azért a gyermekért 10 percet, akinek a templomba jutását szeretné elérni!
November 20.
Kedd
Folytassa a tegnap megkezdett imát! Jól látható helyre tegye ki a szobájában vagy asztalán a gyermek keresztnevét, ez segíteni fogja Önt, hogy többször is mondhasson egy-egy fohászt érte a mai napon!
November 21.
Szerda – Az Istenszülő templomba vezetése
Segítsen egy gyereknek eljutni ma a templomba! Ha ezt semmilyen módon nem tudja megoldani ma, vasárnap még újra próbálkozhat!
November 22.
Csütörtök
Napjainkban az egyházi intézmények dolgozói látják el azt a feladatot, amit az Istenszülő templomi nevelői annak idején. Bizonyára ismer néhány embert, aki egyházi intézményben dolgozik. Mondja el mindegyikükért a Mennyi Király kezdetű imát!
November 23.
Péntek
Vasárnap a Karitász tevékenységének támogatásásra rendezünk templomi gyűjtést. Mondjon le ma valamilyen élvezeti cikkről vagy más olyan dologról, ami nem tartozik a legszükségesebbekhez, és az árát tegye félre a gyűjtés napjára (pl. ne kávézzon ma, és egy zacskó kávé árával támogassa a rászorulókat…)
November 24.
Szombat
A mai napon Edelényben gyűlnek össze az egyházközségeink vezetői: papok a képviselőtestületek tagjaival. Mondja el a Hiszekegyet a saját egyházközsége vezetőiért!
November 25.
Vasárnap
Ma a nagy bölcsességű Szent Katalint ünnepli az egyház. A vértanúk hősiességének, és a szorongatott helyzetben lévők szájába a Szentlélek által adott szavak erejének példája a kései utódoknak. Mondja el 25-ször a Jézus-imát valakiért, akinek különösen szeretné a megtérését!