Karácsonyi marathon 3.

Dicsőség Jézus Krisztusnak!

Annak idején sokan várták a Messiást, amikor elérkezett hozzánk, mégis csak kevesen
keresték fel. Azon kevesek azonban a néphagyomány szerint nem mentek üres kézzel (még
a legszegényebbek sem) – őseink ezt el sem tudták képzelni. Karácsonyra mi is sok mindent
készítünk: a felkészülési időszaknak az a célja, hogy a születendő Megváltóra is gondoljunk,
sőt, elsősorban az Ő kedvét keressük. Ezt az egyszerű feladatsort azért állítottuk össze, hogy
ebben segítsen.

November 26.
Hétfő
“Amit gyűjtöttél, kire marad?” – hallottuk tegnap az evangéliumból (Lk 12, 20b) Ön mit hagy az utódaira? Mi ebből a maradandó? Van köztük lelki dolog? Elmélkedjen ma 10 percet!
November 27.
Kedd
“Használjátok fel az időt…!” – szólít fel az apostol (Ef 5, 16) Készítsen tervet a holnapi napjához! Írja le sorba a teendőit! Ügyeljen rá, hogy a lelki dolgokra is legyen ideje! Vajon az Úr Jézus mit írna a tennivalói közé?
November 28.
Szerda
Este tartson lelkiismeret-vizsgálatot! Használja a tegnap készített tervet is!
November 29.
Csütörtök
Szarovi Szent Szerafim szerint legfontosabb teendőnk a Szentlélek megszerzése. Minden jónak kútfeje, forrása ugyanis a Lélek. Meglepő módon azt is tanítja, ugyanúgy kell eljárnunk, mint amikor bármi mást meg akarunk szerezni. Nem nyugszunk addig, amíg nem a miénk. Imádkozza el ma 7 alkalommal a Mennyei Királyt!
November 30.
Péntek
Szent András apostol ünnepe. A Lélek kiárasztása az apostolok és utódaik által történik. A bérmálásban mi is megkaptuk. Katona püspök atya szerint úgy van bennünk, mint a kávéban a cukor. Ha nem kavarjuk föl, nem lehet érzékelni. “Ha ti…tudtok jó adományokat adni fiaitoknak, mennyivel inkább ad a ti Mennyei Atyátok jó Lelket a tőle kérőknek.” (Lk 11, 13) Kérje hát, mint a gyerekek!
December 1.
Szombat
“…teljetek el Lélekkel!…énekeljetek zsoltárt, himnuszt, szent dalokat Istennek! Énekeljetek és ujjongjatok szívből az Úrnak!” (Ef 5, 19) Biztosan szokott magában dudorászni. Válasszon egy olyan éneket, amelyet ma Istennek dudorászik, köszönetképpen!
December 2.
Vasárnap
“Aki belép nyugalma országába, megpihen minden munkájától, mint Isten is megpihent a magáétól.” (Zsid 4, 10) Pihenjen ma egy kicsit! Tegyen valami olyat, amit csak kedvtelésből tesz!