Nagyböjti maraton 2014 3. hét

Kedves Testvérem! Aki Isten kedvében járni akarva elkezded a böjt napjait, fogadd szeretettel ezt a kis segítséget 40 napos utadhoz. Kérd hozzá lelki atyád áldását, Isten kegyelmét! Atanáz püspök atya biztatására Ferenc pápa Az evangélium öröme (Evangelii Gaudium) kezdetű buzdításából többször idéztem. (EG) Remélem, a végére kedvet kapsz ahhoz, hogy az egészet elolvasd. Isten áldja meg minden egyes napodat, amelyben az ő kedvét keresed!

Március 16.
vasárnap – Palamasz Gergely atya

Próbáljon meg ma csendben, összeszedetten, Isten jelenlétére figyelni, 25-ször mondva az imát:

„Uram, Jézus Krisztus, Isten Fia, könyörülj rajtam, bűnösön!”

Március 17.
Hétfő

„Jézus Krisztus képes áttörni a mi unalmas sémáinkon is, amelyekbe megpróbáljuk bebörtönözni őt, és meglep a maga folytonos isteni kreativitásával.” (EG 11.)

Keressen erre példát az elmúlt hét eseményi között!

Március 18.
Kedd

„Az apostolok soha nem felejtették el azt a pillanatot, amikor Jézus megérintette a szívüket: ’A tizedik /délután négy/ óra körül járhatott’ (Jn 1, 39)” (EG 13.)

Beszéljen az ön életének erről az eseményéről valakinek, vagy legalább írja le az eseményt egy lapra!

Március 19
Szerda

Az emlékezés Jézussal együtt a „tanúk felhőjét” teszi jelenvalóvá számunkra (Zsid 12,1)

Ezek között kiemelkednek néhányan, akik különös szerepet játszottak hívő örömünk megszületésében” (EG 13.) Emlékezzen meg ma róluk imádságában!

Március 20.
Csütörtök
„A keresztények kötelessége hirdetni az evangéliumot anélkül, hogy bárkit kizárnának, de nem mint akik új terhet raknak rájuk, hanem mint akik megosztanak egy örömöt, szép távlatot mutatnak és egyfajta vágykeltő lakomára hívnak.” (EG 14.) Írjon a kedden megkezdett lapra egy olyan, akár másoknak is elmondható történetet, amikor örömét lelte a Krisztus szeretetében!
Március 21.
Péntek
„Az Egyház nem…térítéssel, hanem ’vonzással’ növekszik.” – mondta Benedek pápa 2007. V. 13-án a karibi püspököknek. (EG 14.) „Amikor majd felmagasztalnak a földről, mindenkit magamhoz vonzok.” – mondta Krisztus a keresztre gondolva. Imádkozzon a saját szavaival név szerint azokért, akiket szeretne Krisztushoz vinni!
Március 22.
Szombat
Halottak emlékezete. Ma a meggyújtott gyertya mellett azokért a rokonaiért imádkozzon, akik tudomása szerint nem jutottak el a hitre, vagy nagyon meggyöngült a kapcsolatuk Krisztussal!
Március 23.
Kereszthódoló vasárnap
„Isten azonban azzal tesz tanúságot irántunk való szeretetéről, hogy Krisztus meghalt értünk, amikor még bűnösök voltunk.” (Róm 5, 8) Gyerekkorunk óta másokhoz hasonlítgatnak minket, s akárhogy törekszünk, mindig van valaki, aki elégedetlen velünk. Köszönje meg Istennek, hogy ő nem tartozik közéjük!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük