Nagyböjti maraton 2014 4. hét

Kedves Testvérem! Aki Isten kedvében járni akarva elkezded a böjt napjait, fogadd szeretettel ezt a kis segítséget 40 napos utadhoz. Kérd hozzá lelki atyád áldását, Isten kegyelmét! Atanáz püspök atya biztatására Ferenc pápa Az evangélium öröme (Evangelii Gaudium) kezdetű buzdításából többször idéztem. (EG) Remélem, a végére kedvet kapsz ahhoz, hogy az egészet elolvasd. Isten áldja meg minden egyes napodat, amelyben az ő kedvét keresed!

Március 23.
Kereszthódoló vasárnap
„Isten azonban azzal tesz tanúságot irántunk való szeretetéről, hogy Krisztus meghalt értünk, amikor még bűnösök voltunk.” (Róm 5, 8) Gyerekkorunk óta másokhoz hasonlítgatnak minket, s akárhogy törekszünk, mindig van valaki, aki elégedetlen velünk. Köszönje meg Istennek, hogy ő nem tartozik közéjük!
Március 24.
Hétfő

„Aquinói Szent Tamás hangsúlyozta, hogy ’nagyon kevés’ azok parancsok száma, melyeket Krisztus és az apostolok adtak Isten népének.” (EG 43.)

Nem tudna elvárásaiból ön is lefaragni? Válasszon ki családtagjai, munkatársai vagy ismerősei közül valakit, akivel ezt megteszi! Fontos, hogy még ma valahogyan azt is éreztesse vele, hogy szereti!

Március 25.
Örömhír-vétel ünnepe
Készítsen öt papírlapot Isten szeretetét hirdető, buzdító szentírási idézetekkel, és ossza szét!
Március 26.
Szerda
„Igazodjék fel az én imádságom, mint a tömjénfüst, a te színed elé, kezeimnek fölemelése esti áldozat gyanánt!” Vegyen ma részt az Előszenteltek Liturgiáján, vagy imádkozza el fölemelt kezekkel a 141 (140). zsoltárt!
Március 27.
Csütörtök

„A többiek felé való nyitás nem azt jelenti,…hogy céltalanul és értelmetlenül rohanunk a világ felé. Gyakran jobb lassítani a lépést, félretenni az aggodalmaskodást, hogy a másik szemébe nézhessünk és meghallgathassuk őt, vagy mellőzni sürgető dolgokat azért, hogy társai lehessünk az út szélén maradtaknak.” (EG 46.)

Beszélgessen ma valakivel (ha nem ér rá, annál jobb)!

Március 28.
Péntek
„A szeretet olyan, mint a gyógyszer: nem jutalom. Nem annak adjuk, aki megérdemli, hanem annak, akinek szüksége van rá.” (Böjte Csaba) Kinek van ma önre szüksége?
Március 29.
Szombat
Halottak emlékezete. Meséljen a családtagjai közül valakinek egy történetet egy elhunyt hozzátartozójáról, és kérje meg, hogy imádkozzanak együtt érte!
Március 30.
vasárnap – Létrás János atya
Nem a gyermekeinknek kell gondoskodniuk arról, hogy cipő legyen a lábukon. Isten ismeri, és szívén viseli a sorsunkat. „Amint egy pici porszem a szemünkben elég ahhoz, hogy elhomályosítsa tekintetünket, úgy egy kicsi gond is elég ahhoz, hogy megzavarja elmélyedésünket Istenben.”- tanít Szent János atya. Próbáljon ma este így imádkozni! (Tegyünk félre mostan minden földi gondot!)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük