Álmodtak egy világot maguknak!

Hátrányos helyzetű gyermekek munkáiból nyílt kiállítás 2014. március 29-én a miskolci Művészetek Házában.

Hátrányos helyzetű gyermekek munkáiból nyílt kiállítás 2014. március 29-én a miskolci Művészetek Házában.A Miskolci Apostoli Exarchátus fenntartásában működő Görögkatolikus Egyetemi és Főiskolai Kollégium cigánymissziós programok megvalósítására Nemzeti Kulturális Alapból miniszteri támogatásban részesült. A másféléves programsorozat egyik elemeként a Kollégium rajzpályázatot hirdetett az exarchátus fennhatósága alá tartozó településein élő hátrányos helyzetű gyermekek számára „Álmodtam egy világot magamnak!” címmel. 

A felhívásra több, mint nyolcvan szebbnél szebb munka érkezett Miskolcról és a környező településekről, Arnótról, Edelényből, Homrogdról és Szendrőből, de érkezett munka Tállyáról és Sátoraljaújhelyből is. 

A beérkezett munkákat nem volt egyszerű értékelni. Hiszen minden egyes műnek története és üzenete volt. A gyerekek álmait tükrözte az, amit papírra vetettek. Többen jelenüket és jövőjüket, néhányan pedig egy békésebb, meseszerű világot tártak elénk. A zsűritagok, azaz főtisztelendő Szemerszki Mihály atya, a Miskolci Apostoli Exarchátus oktatási referense, Balogh Tibor grafikus és Vári Zsolt festőművész értékelték a munkákat korcsoportok szerinti bontásban. A kiállításmegnyitón került sor a rajzpályázat eredményhirdetésére.

 

II. 10-11 évesek

DARMÓ PATRÍCIA

HOMROGD

I. HELYEZETT

BUDA NATÁLIA

MISKOLC

II. HELYEZETT

BANCSÓK ALEX

HOMROGD

III. HELYEZETT

II. 12-13 évesek

BUDAI KATALIN

EDELÉNY

I. HELYEZETT

LAKATOS DINA

MISKOLC

II. HELYEZETT

SZAMKÓ ZSOLT

MISKOLC

III. HELYEZETT

III. 14-15 évesek

KÓTAI NIKOLETTA

MISKOLC

I. HELYEZETT

TÓTH MÁRK

MISKOLC

II. HELYEZETT

BUDAI EVELIN

ARNÓT

III. HELYEZETT

IV. 16-18 évesek

TAMÁSI FANNI

BUDAPEST

I. HELYEZETT

SZAJKÓ KLAUDIA

MISKOLC

II. HELYEZETT

ORGONA ROLAND

SÁTORALJAÚJHELY

III. HELYEZETT

Különdíj

NAGY SZIDÓNIA

EDELÉNY

 

A díjazottak ajándékcsomagot kaptak, mely képes bibliából, társasjátékból és rajzkészletből állt. Továbbá minden gyermek, akinek munkája kiállításra került, könyvjutalomban részesült.

A szombati kiállításmegnyitó ünnep volt, ahol a főszereplők azok a nehéz sorsú gyermekek voltak, akik mertek álmodni és merték azt megmutatni a világnak.

A legszebb negyven mű 2014. április 04-ig tekinthető meg a miskolci Művészetek Háza galériájában.

A program a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával a Cigánymissziós Koordinációs és Kulturális Iroda kulturális rendezvényeinek, cigány hagyományőrző műhelyeinek, táborok megvalósítása című 4908/01748 azonosítószámú programsorozat részeként kerül megrendezésre

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük