Nagyböjti maraton 2014 5. hét

Kedves Testvérem! Aki Isten kedvében járni akarva elkezded a böjt napjait, fogadd szeretettel ezt a kis segítséget 40 napos utadhoz. Kérd hozzá lelki atyád áldását, Isten kegyelmét! Atanáz püspök atya biztatására Ferenc pápa Az evangélium öröme (Evangelii Gaudium) kezdetű buzdításából többször idéztem. (EG) Remélem, a végére kedvet kapsz ahhoz, hogy az egészet elolvasd. Isten áldja meg minden egyes napodat, amelyben az ő kedvét keresed!

Március 30.
Létrás János atya
Nem a gyermekeinknek kell gondoskodniuk arról, hogy cipő legyen a lábukon. Isten ismeri, és szívén viseli a sorsunkat. „Amint egy pici porszem a szemünkben elég ahhoz, hogy elhomályosítsa tekintetünket, úgy egy kicsi gond is elég ahhoz, hogy megzavarja elmélyedésünket Istenben.”- tanít Szent János atya. Próbáljon ma este így imádkozni! (Tegyünk félre mostan minden földi gondot!)
Március 31.
Hétfő
„…szívesebben látok egy olyan Egyházat, amelyet baleset ért, amely megsebesült és bepiszkolódott, miközben kiment az utcákra, mint egy olyan Egyházat, amely belebetegedett a zártságba és a kényelembe, mert a saját biztonságához ragaszkodott.” (EG 49.) Beszéljen ma Jézus Krisztusról!
Április 1.
Kedd
„Ha valaminek…nyugtalanítania…kell a lelkiismeretünket, akkor az az, hogy oly sok testvérünk él a Jézus Krisztussal való barátság ereje, világossága és vigasztalása nélkül,” (EG 49.) Imádkozzon ma név szerint a környezetében élőkért!
Április 2.
Nagy hódolás
„A mamrei tölgynél megvendégelte a pátriárka az angyalokat, és öregségében elnyerte az ígért jutalmat.” – írja Krétai Szent András. Mit akarhat ezzel mondani?
Április 3.
Csütörtök
„…be ne zárkózzunk…olyan szokásokba, amelyekben nyugodtnak érezzük magunkat, miközben odakinn éhező sokaság van, és Jézus állandóan ezt ismétli nekünk: „Ti adjatok nekik enni! (Mk 6,37)” (EG 49.) Adjon ma egy rászorulónak enni!
Április 4.
Péntek
Krisztus keresztútját sokan végignézték, majd hazamentek. „…kialakult a közömbösség globalizációja. Mintha észre se vettük volna, részvétlenné váltunk…már nem sírunk mások drámája miatt, és nem is érdekel bennünket, hogy segítsünk rajtuk:..a lehetőségek hiánya miatt derékba tört életek csak olyanok számunkra, mint valami látványosság, ami egyátalán nem zavar bennünket.” (EG 54.) Volt ma ilyen?
Április 5.
Szombat
Imádkozza el az Istenszülő akatisztoszát köszönetképpen!
Április 6.
vasárnap – Egyiptomi Mária anya

Mária prostituáltként érkezve Jeruzsálembe, nem volt képes átlépni a Templom küszöbét. Isten Anyjának imáját kérte, s így volt képes bemenni a templomba a Keresztfelmagasztalás ünnepén. („Azt hiszem, kilenc óra lehetett, amikor a Keresztet láttam.” – mondja később.) A templomból kijőve ismét Isten Anyjához fordult: „Vezess engem most kézenfogva a bűnbánat ösvényére!” S ezt a választ hallotta: „Ha átkelsz a Jordánon, dicsőséges nyugalomra fogsz találni!”

Ismer valakit, aki nem bírja átlépni a templom küszöbét? Imádkozzon Isten Anyjával együtt ma érte!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük