I. Lakatos Menyhért Szavalóverseny az Exarchátusban

Kollégiumunkban május 23-án, pénteken, hallgatóink önálló szervezésében megrendezésre került az I. Lakatos Menyhért Szavalóverseny. Összesen 19 versenyző érkezett hozzánk azon környező iskolákból, ahonnan szakkollégistáik érkeztek. Két korcsoportban mérhették össze tudásukat egy kötelező Lakatos Menyhért verssel, és egy szabadon választott költeménnyel.

Első körben a fiatalabb résztvevők előadásait hallgatta meg a zsűri, melynek tagjai Duró Andrea, a Tanárképző Intézet oktatója, Káli-Horváth Kálmán, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Társadalmi Felzárkózásért Felelős államtitkárságának munkatársa, Hangácsi Zsuzsanna, Balogh Tibor és Budai Katalin, szakkollégisták voltak.
A második korcsoport versenyzőinek meghallgatását követően a zsűri értékelte az elhangzottakat. Az emléklapok kiosztása után díjazásra kerültek az I-II-III. helyezettek, valamint a különdíjasok. A jutalmakat Lakatos Anka, a szavalóverseny névadójának lánya adta át, a versenyt záró beszédek végeztével.

A szavalóverseny közben lehetőség nyílt a kollégium megismerésére, beszélgetésre a bent lakó hallgatókkal, a társalgóban pedig apró finomságok és hűsítők várták a vendégeket. Mindemellett kollégistáink is megcsillogtatták tudásukat, hallhattuk Balázs Tünde egyik saját versét, Burai Sándor és Kósa József komolyzenei előadását, Herczku Mihály versmondását, valamint láthattuk Ribb Péter néptánc bemutatóját. A vendégek mind lelkesen, és izgalommal telve vettek részt a megmérettetésen, majd boldogan nézték végig hallgatóink műsorát, mely közelebb hozta egymáshoz a megjelenteket.
Hálás köszönettel tartozunk a Nemzeti Tehetség Programnak, a szakkollégium hallgatóinak a szervezésért és részvételért, a versenyzőknek a felkészülésért és színvonalas előadásokért, a zsűrinek munkájáért, és minden kedves vendégnek, aki eljött hozzánk, hogy együtt fedezhessük fel újra a költészet erejét.