Esélyért Díj nyertes – Szajkó Cintia szakkollégista

Az intézmény életében immár harmadik alkalommal nyert TDK dolgozatával „Esélyért” Díjat egy szakkollégistánk. Balogh Tibor nyitotta meg a sort 2013- ban a „Sötét demokrácia, avagy a diktatúra új paradigmái” című dolgozatával nyerte le ezt a rangos elismerést. Majd 2016-ban Budai Katalin munkáját minősítette kiválónak a zsűri ebben a kategóriában.

Dolgozatának címe: „Diszkrimináció a törvények és az áldozatok szemén keresztül”

Ebben az évben szenior szakkollégistánkat, Szajkó Cintiát érte az a megtiszteltetés, hogy dolgozatával, melynek címe: „Látom magam előtt az utat” megkaphatta az Esélyért Díjat.

A Miskolci Egyetem Tudományos Diákköri Tanácsa támogatni kívánja a szegénység és a társadalmi kirekesztés elleni küzdelmet, és meg kívánja nyerni a hallgatókat és a kollégákat a szolidaritás gondolatának. Mindezen értékeket úgy kívánja erősíteni, hogy figyelembe veszi az Egyetem és a TDT alapelveit, melyek az alkotókészség kibontakoztatása, a szaktudás elmélyítése, a tehetség, az egyetemi teljesítmények jobb megbecsülése és elismerése.

Cintia ennek a küldetésnek tett eleget munkájával s folyamatosan keresi a lehetőséget, hogy kipróbálja tehetségét. Ennek eredménye, hogy a tavalyi évben Vásáry Tamás ösztöndíjban részesült, amit Balog Zoltán Emberi Erőforrások Minisztere és a díj alapítója, Vásáry Tamás adott át hallgatónknak.

Gratulálunk Cintiának, további eredményes kutatást és tanulmányokat kívánunk neki!

Makkai László atya – szakkollégium igazgató

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük