Látogatás a Fiatalkorúak Bv. Intézetében

2017. március 9-én a nagyböjti időszakban, ellátogattunk a Fiatalkorúak Bv. Intézetébe a „Nyitott Kapuk” együttműködési program keretében.

Ruszó Vanda szakkollégista beszámolója:

A napokban, volt szerencsém ellátogatni néhány szakkollégista társammal a fiatalkorúak börtönébe (Fiatalkorúak Regionális Bv. Intézet). Amikor hallottam, hogy lesz ilyen program a szakkollégiumban, és lehetőségünk nyílik börtönlátogatásra, habozás nélkül igent mondtam. Még sosem jártam ilyen helyen, így egyből felkeltette az érdeklődésem. Azt hiszem, mindannyiunk nevében elmondhatom, hogy egész úton nagyon izgatottak voltunk. Vajon milyen lesz odabent? Hogyan fogadnak majd minket? Mennyire tudunk majd egymásra hangolódni, és beszélgetni a témákról? Ilyen, és ehhez hasonló gondolatokkal indultunk útnak.

Számomra nagyon kellemes meglepetés volt, hogy a fiatalok egészen nyitottak és érdeklődőek voltak. Rövid bemutatkozás után belekezdtünk a beszélgetésbe a böjtről, megbocsájtásról, Isten jelenlétéről.

Mindenképpen szerettünk volna pozitív gondolatokat és érzéseket átadni. Azt gondolom ez részben sikerült is, és valóban egyfajta kikapcsolódást és feltöltődést jelentett számukra. Összességében nagyon érdekes és érzelem dús volt a bent eltöltött pár óra. A végén ezt kérdezték: „Mikor jöttök újra?”

Ez olyan pozitív visszajelzés volt tőlük, hogy úgy látom, lenne igény az ilyen foglalkozásokra. Ezért remélem, hogy egyre többen fognak majd csatlakozni és részt venni a következő börtönlátogatáson.

A program az EFOP-3.4.1.-15-2015-00010 azonosítószámú projekt keretében valósult meg.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük