Farkas Franciska önálló estjét mutatta be szakkollégistáinknak

2017 júniusa után ismét Farkas Franciska színésznő volt Szakkollégiumunk vendége.

Ezúttal önálló estjével érkezett hozzánk, amiben Gorkij Makar Csudra című novelláját mutatta be. Egy személyben testesítette meg a novella szereplőit. A Színháztörténeti és Színészmúzeum kis termében a színész és a közönség közelsége megteremtett egy olyan közvetlen közeget, amiben minden apró részlet, minden hangsúly érvényesülhetett. Mozdulataival, mimikájával, hangjával és pár darab kellékkel rabul ejtette közönségét ezen a keddi estén. Egy személyben testesítette meg a novella szereplőit. Mesélőként vezette be a darabot, majd egy bajusz és kalap segítségével átalakult Makarrá. Legyezője mögül villant elő szeme, ahogy Raddát személyesítette meg. Pipája segítségével Makar bölcsességét hangsúlyozta. Előadása vastapssal zárult.

A lenyűgöző előadása után Franciska szakkollégistáinkkal beszélgetett. A közönségtalálkozón több dologról esett szó:

Elmesélte, hogy ezt a novellát már gyermekkorában megismertette vele édesanyja, aki orosz szakos tanárnő volt. Közel áll a szívéhez a mű ezért, szívesen olvasta fel, ismertette meg barátaival is a novellát. Mikor nemrégiben felkérték egy önálló estre hosszas gondolkodás után választotta ki ezt a darabot.

Beszélt filmsikereiről (Viktória – A zürichi express, Brazikok, Aranyélet című sorozat), és ezen szerepek kapcsán arról is, hogy a mai Magyarországon a színészeket beskatulyázzák egy szerepkörbe, amiből nehéz kitörni.

A könnyed és tartalmas beszélgetést közös fényképpel zártuk le.

Köszönjük Farkas Franciska színésznőnek, hogy ismét ellátogatott hozzánk és előadásával elkápráztatott minket!

Köszönjük Mikita Gábornak, hogy rendelkezésünkre bocsátotta a Színháztörténeti és Színészmúzeum termét!