Közösségi tevékenység – színházlátogatás

A szakkollégisták 2017. október 11-én egy közösségi tevékenység keretében megtekintették a Marica Grófnő című operettet a Miskolci Nemzeti Színházban. Az előadás kiemelkedően fontos volt a hallgatók számára, hiszen társuk, Burai Sándor szakkollégistánk is szerepelt a darabban. Az előadás után megvártuk Sándort, aki beavatott minket egy-két kulisszatitokba is.

Szakkollégiumunk egyik célja, hogy növelje a szakkollégiumi tagok kulturális ismeretanyagát, így a színházi előadás megtekintése több okból is előnyös volt. Amellett hogy a hallgatók a színház világában való jártassága fejlődik, közösségi élményt is szereznek, ami erősíti a köztük lévő kapcsolatot és kötődést. Továbbá azáltal, hogy a program után közösen fel is dolgozzák a látottakat, hallottakat, esélyt kapnak a vélemény-nyilvánításra, a vita formuláinak gyakorlására.

A Marica Grófnőben népszerű operettslágerek csendültek fel, amik egy vidám, romantikus történeten kalauzoltak keresztül bennünket.

A program az NTP-SZKOLL-17-0050 azonosítószámú projekt keretében, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő támogatásával valósul meg.