Harmadik pályaorientációs nap

Harmadik pályaorientációs nap

Hosszas szervezés és egyeztetés után 2018. április 23-án a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei tanodák számára pályaorientációs napot hirdettünk meg. Makkai László igazgató úr kedves szavaival üdvözölte a megjelent tanodákat és egy közös imádság után szakkollégiumunk bemutatására került sor. Ezt követően a beszélgetésben hallgatóink bemutatták a szakkollégiumi programot, illetve elmondták saját tapasztalataikat, élményeiket, érzéseiket a szakkollégiumról, és nagy örömmel meg is mutatták az épület, ahol hét közben laknak. Fontos tapasztalat volt ez mindenki számára, hiszen szakkollégistáink büszkén mutathatták be lehetőségeiket, a hallgatóság pedig örömmel vette, hogy nem csak szóban hallhattak mindezekről, de meg is ismerhették az életteret, amit a kollégisták használnak.

      

Ezt követően – a nagy létszámra való tekintettel – két csoportban foglalkoztunk a fiatalokkal. Míg ez egyik csoport a felsőoktatási rendszerről beszélgetett a szakkollégistákkal, addig a másik csoport a Miskolci Egyetem való oktatásról és lehetőségekről hallhatott. Ezt követően megcseréltük a két csoportot, hogy senki ne maradjon le semmiről. Búcsúzásként egy visszacsatolást kértünk tőlük a délutánról, amely során vendégeink azt mondták, hogy pozitív élményekkel várják a következő találkozás lehetőségét.

A program az NTP-SZKOLL-17-0050 azonosítószámú projekt keretében, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő támogatásával valósult meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük