Második Pályaorientációs Nap a Szakkoliban

A 2018/19-es tanév őszi félévének 2. Pályaorientációs Napját rendeztük meg 2018. november 20-án Szakkollégiumunkban. A délelőtti programon a Don Bosco Szakközépiskola, Szakgimnázium, Gimnázium és Kollégium 11.-es és 12.-es diákjainak egy csoportját láttuk vendégül.

Makkai László igazgató úr köszöntőjével kezdtük a programot. Igazgató úr kiemelte a szakkollégiumunk által nyújtott lehetőségeket. Arra kérte a diákokat, hogy jegyezzenek meg három t-betűs szót: „Több telik tőled!” A motiváció mindig fontos, és ha hisznek magukban a fiatalok, akkor többre is lesznek képesek, többre lesznek hivatottak.

A szakkollégisták bemutatkozása után kis csoportokban beszélgettünk a középiskolás diákokkal, fontos témákat érintve. A csoportokat szakkollégistáink vezették forgó rendszerben. A témák között volt a továbbtanulás, azon belül érintve a KRSZH-t, a szakkollégiumot és a Miskolci Egyetemet. Beszélgettünk olyan kérdésekről, mint a diákok lehetőségei, egyetem vagy szakma, arról, hol találhatnak a továbbtanulással kapcsolatban információt, kitől kérhetnek segítséget, szó esett az érettségiről, a pályaválasztásról is. A személyes jövőkép is előkerült a beszélgetésben. Felmértük, mennyire reális a jövőképük, ismerik-e önmagukat, lehetőségeiket, képességeiket, mik az erőforrásaik.

A tartalmas beszélgetéseket összegezve köszöntük el a fiataloktól, felajánlva segítségünket az érettségi és a továbbtanulás útján.

2018. november 20.

A program az NTP-RSZKOLL-M-18-0001 azonosítószámú projekt keretében, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő támogatásával valósul meg.