Író-olvasó találkozó a Görögkatolikus Roma Szakkollégium szervezésében

2018. november 27-én a Miskolci Egyetem Könyvtárában író-olvasó találkozón láttuk vendégül Káli-Horváth Kálmán művész urat, a Budapesti Református Cigány Szakkollégium igazgatóját. A művész a 2018-as év elején megjelent Meztelen zsoltár c. verseskötetéről beszélgetett Makkai László igazgató úrral. E színes, kulturális eseményen egyetemi hallgatók, szakkollégisták, oktatók, könyvtár munkatársai vettek részt.

 

A free-presszionista alkotó tehetségét mutatja, hogy nem csak a festészet terén, hanem számos más területen, mint a versmondás, versírás, kommunikációs terület is láthatóvá válnak adottságai.

A hangulatos beszélgetésben is kitűnt Káli-Horváth Kálmán sokszínűsége, amely verseiben is megjelenik. Életének fontos állomásai, pillanatai, Isten keresése és a saját megtérése mind hozzájárultak versei gondolati világához. A költő tanúbizonyságot tett arról, hogy Isten jelenléte nélkül élete más irányt vett volna.

A hallgatóság sok mindent megtudott róla, hiszen nyíltan beszélt hányattatott életéről. Fontos tudni, hogy gyermekéveit árvaházban töltötte Tiszadobon, már itt megmutatkozott fogékonysága a művészetek iránt. Meghatározó élmény volt számára a „Ki mit tud?” verseny és a Duna TV-ben eltöltött 10 év. Találkozónk végén a költőtől személyesen hallgathattuk meg verseit.

 

 

 

 

 

Köszönjük Káli-Horváth Kálmán művész úrnak, hogy elfogadta meghívásunkat és bemutatta verseit!

Köszönjük a Miskolci Egyetemi Könyvtárának lehetőséget és a vendéglátást!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük