Társadalmi felelősségvállalás – Mikulás ünnepségen jártunk a Családsegítőben

Egy társadalmi felelősségvállalást elősegítő program keretében a Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Központ Avasi Területi Szolgáltatási Központjában jártak szakkollégistáink, a Mikulás-napi rendezvényen, melyen roma és hátrányos helyzetű gyerekek vettek részt. Az ünnepi programon szakkollégistáink örömmel mutatták be a gyermekek számára a szakkollégiumot, elsősorban a tanulás fontosságát erősítették a fiatalokban. A továbbiakban a kézműves program következett, képeslapot készítettünk a Mikulásnak. Az izgalom egyre növekedett a gyerekekben, mialatt vártuk a Mikulást. Az izgalmakat fokozva, hangos énekléssel, mikulásváró dalokkal készültünk a Télapó érkezésére. A várva várt vendég végül meg is érkezett, sok ajándékkal és kedvességgel örvendeztetve meg a gyerekeket, akik verssel, énekkel és az elkészített képeslappal kedveskedtek neki.

A vidám hangulatú délutánon nagyon jól éreztük magunkat. Ez az alkalom is tovább erősítette szakkollégistáinkban a társadalmi felelősségvállalás iránti elkötelezettséget. Az avasi helyszín megismerésével hallgatóink aktívan részt vettek a közösség életében, megismerték a társadalmi és szociális viszonyokat. Többen jelezték, hogy szívesen elköteleződnek a családsegítő programjai iránt, önkéntes munkájukkal segítve a társadalmi felzárkózást a roma és hátrányos helyzetű fiatalok körében.

 

 

A program az NTP-RSZKOLL-M-18-0001 azonosítószámú projekt keretében, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő támogatásával valósul meg.