Adni öröm! Társadalmi felelősségvállalás a Szakkoliban

Adni öröm! ez a szlogenje a Magyar Máltai Szeretetszolgálat decemberi adománygyűjtésének. Ebben a decemberi akcióban szakkollégistáink is szerepet vállaltak.

2018 szeptemberében egy hét főből álló szakkolis csapat úgy döntött, hogy közösen szeretnék teljesíteni a közösségi szolgálatot. A kis közösség célja az volt, hogy egy felkészítő trénig után közösen vegyenek részt egy önkéntes akcióban.

A tréning alatt az önkéntesség, a felelősségvállalás és a helyi hátrányos helyzetű közösségek megismerése volt a cél. Az alkalmakon fontos volt, hogy a hallgatók megismerjük önmagukat, ránézzenek motivációjukra és elhelyezzék magukat közösségi szinte is. A kapcsolati háló megalkotása megmutatta számukra, hogyan viszonyulnak a körülöttük élőkhöz, hogyan kapcsolódnak a társadalomba. Meg kellett határozni egyénenként és csoportban is, hogy mit tudnak tenni másokért, milyen eszközöket látnak a kezükben. Az erősségeiket, gyengeségeiket hogyan tudják a maguk javára fordítani. Ezen lehetőségek megismerésével kezdtünk el megismerkedni a hátrányos helyzetű csoportokkal és egy akciót felépíteni a közösségi szolgálatban.

Az többféle lehetőség között felmerült az adománygyűjtés lehetősége is. Kollégiumunkban hagyománya van, hogy a nagyböjti időszakban felajánlásokat gyűjtünk a Szent Angéla háznak. Szakkollégistáink úgy döntöttek, hogy decemberben szeretnének becsatlakozni a Magyar Máltai Szeretetszolgálat adománygyűjtő akciójába, ezzel felelősséget vállalva hátrányos helyzetű családokért.

Felvettük a kapcsolatot a MMSZ Miskolci Máltai Játszóterével, ahol nagy örömmel fogadták a kezdeményezésünket és lehetőséget biztosítottak nekünk, hogy a miskolci Centrumban lévő Sparban segítsük a munkájukat. Azonban nem csak helyszíni gyűjtésbe kapcsolódtunk be, hanem a diákotthonban is meghirdettük a tartós élelmiszergyűjtést. Az adományokat nehézsorsú avasi családok kapják meg a napokban.

Büszkék vagyunk szakkollégistáinkra, hogy ebben kezdeményezésben részt vettek.

Köszönjük a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak a nyitottságot és a lehetőséget, hogy részesei lehettünk az adománygyűjtésnek. A lehetőség adott, hiszen az adományokat december 18-áig van lehetőség az ország minden Sparjában felajánlani. Az MMSZ intézményeiben folyamatos lehetőség van az adományok .

ADNI ÖRÖM!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük