Megjelent a Roma Szakkollégium újabb tudományos munkája

A miskolci Görögkatolikus Roma Szakkollégium 2015 óta jelenteti meg Lehetőség c. kiadványát, amiben intézményünkhöz kötődő szakemberek, szakkollégisták, munkatársak publikálják írásaikat.

Az intézmény legújabb kiadványa Lehetőség 2019/1 számmal, A gyakornoki program keretrendszerének kialakítása a miskolci Görögkatolikus Roma Szakkollégiumban címmel jelent meg.

A kiadványban Makkai László, Szemán Ágnes Katalin, és Szilágyi Eszter tanulmányai olvashatóak. A gyakornoki program rendszerének kialakítása 2016-tól kezdődött szakkollégiumunkban. Felismertük azt a lehetőséget, hogy szakkollégistáinknak gyakornoki helyet keressünk, ezáltal esélyt biztosítsunk arra, hogy a diploma megszerzése előtt tapasztalatot szerezhessenek. 2018-ban kaptunk lehetőséget a Miskolci Egyetem “FŐNIX ME” – Megújuló Egyetem felsőoktatási intézményi fejlesztések a felsőfokú oktatás minőségének és hozzáférhetőségének együttes javítása érdekében című, EFOP 3.4.3-16-2016-00015 azonosítószámú projektje keretében, hogy az egyetemmel közösen indított gyakornoki program részleteit kidolgozzuk. A program keretein belül szakkollégistáink az általuk tanult szakokhoz kötődő tanszékeken, hosszú távon gyakornokként dolgoznak 2018 februárjától.

 

A program az NTP-RSZKOLL-M-18-0001 azonosítószámú projekt keretében, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő támogatásával valósul meg.