Harmadik Pályaorientációs Nap a Szakkoliban

A harmadik Pályaorientációs Napot rendeztük meg 2019. március 26-án Szakkollégiumunkban. A délelőtti programon a Don Bosco Szakközépiskola, Szakgimnázium, Gimnázium és Kollégium diákjait láttuk vendégül. A köszöntő és regisztráció után kezdtük el a programot.

A szakkollégiumi közösség bemutatása után csoportokban beszélgettünk a középiskolás diákokkal, fontos témákat érintve. A csoportokat szakkollégistáink és munkatársaink vezették. A témák között volt a továbbtanulás, azon belül érintve a KRSZH-t, a szakkollégiumot és a Miskolci Egyetemet. Beszélgettünk olyan kérdésekről, mint a diákok lehetőségei, egyetem vagy szakma, arról, hol találhatnak a továbbtanulással kapcsolatban információt, kitől kérhetnek segítséget, szó esett az érettségiről, a pályaválasztásról is. A személyes jövőkép is előkerült a beszélgetésben. Felmértük, mennyire reális a jövőképük, ismerik-e önmagukat, lehetőségeiket, képességeiket, mik az erőforrásaik. Bemutattuk nekik a FeFe programot is.

A tartalmas beszélgetéseket összegezve köszöntük el a fiataloktól, felajánlva segítségünket az érettségi és a továbbtanulás útján.

A program az NTP-RSZKOLL-M-18-0001 azonosítószámú projekt keretében, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő támogatásával valósul meg.