Pápai Nuncius látogatása a szakkollégiumban

Dr. Orosz Atanáz Püspök atya meghívására a miskolci Görögkatolikus Roma Szakkollégiumba látogatott Michael August Blume, pápai nuncius és Dr. Ternyák Csaba egri érsek. Makkai László igazgató atya köszöntője után Berki Ádám miskolci szakkollégista Bach d moll szvitből a sarabande tételművét adta elő gordonkán. A szakkollégium munkatársa, Szilágyi Eszter angol nyelvű előadásában mutatta be a vendégeknek az Európában is egyedülállóan működő roma szakkollégiumi hálózatot, ezen belül a miskolci szakkollégium szakmai programját. A program további részében Balogh Győző, rakacai parókus beszélt életéről, családjáról, valamint feleségéről, aki a miskolci szakkollégium hallgatója és munkatársa volt. Győző atya személyes tapasztalatai alapján beszélt a cigányság helyzetéről és a katolikus cigánypasztorációban rejlő lehetőségekről.

Az előadások után Nuncius atya mondott rövid köszöntést a szakkollégisták számára. Isten áldását kérte rájuk és a misszióra, amit kicsiben megvalósítanak és azt kívánta, hogy ezt a missziót a későbbiekben, a társadalomban is meg tudják élni. Az együtt töltött idő alatt lehetőség nyílt, hogy a hallgatók is kérdezzék Nuncius urat. Elmondta, hogy korábbiakban, Ghánában teljesített missziót, ahol tanított. Megvallotta nekünk, hogy a szívét Afrikában hagyta, de a velünk való találkozásban újra megtalálta. A kollégiumot evangéliumi közegként jellemezte, hiszen a különbségek ellenére békében élnek a diákok.

Közös kép elkészítése után hallgatóinkkal beszélgetett Nuncius úr és Érsek atya, hallgatóinktól arról érdeklődtek, hogy milyen szakot végeznek, milyennek a hétköznapok a kollégiumban.

Köszönjük a látogatást és a megtisztelő szavakat Nuncius úrtól és vendégeinktől.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük