Tehetségesek motiválása c. képzés a Szakkoliban

A miskolci Görögkatolikus Roma Szakkollégiumban képzés zajlott 2019. június 18-án Tehetségesek motiválása címmel.

A Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége megvalósításában az EFOP 3.2.1-15-2016-00001 azonosítószámú „Tehetségek Magyarországa” című kiemelt projekt V. képzési felhívására benyújtott és megnyert pályázat keretében a Görögkatolikus Roma Szakkollégium 10 órás képzést hirdetett Tehetségesek motiválása címmel.

Az egynapos képzésen 21-en vettek részt, a tehetséges fiatalok környezetében dolgozó és a tehetséges fiatalok motiválásában érintett személyek. Köztük a szakkollégium munkatársai, mentorai és hallgatói, A Miskolci Egyetem Egészségügyi Karának oktatói és a Miskolci Egyházmegye oktatási intézményeinek oktatói. Szakmai tartalommal pedig Dr. Fodor Szilvia, a Debreceni Egyetem Pszichológia Intézetének egyetemi adjunktusa töltötte meg.

Képzés során a résztvevők megismerhették a motiváció jelentőségét és működését a tehetség kibontakozásában. Felismerhették a motiváció helyét a tehetségmodellekben, valamint a motiváció mérésére szolgáló módszerekkel, kérdőívekkel, valamint a motiváló környezeti feltételek megteremtésének jó gyakorlatával találkoztak. A képzés tanúsítvánnyal záródott.