KRSZH Tanévnyitó Konferencia Szolnokon

„Egymásért – Egy Másért” mottóval nyitotta meg új tanévét a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat. Az idei tanévben a debreceni Szent Miklós Görögkatolikus Roma szervezésében megrendezett tanévnyitón a szakkollégisták találkozhattak Balog Zoltán, miniszteri biztos úrral és Vecsei Miklóssal a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnökével. A találkozó fő témája az önkéntesség, szeretetszolgálat volt. A közösségi programok és játékok mellett a szakkollégisták önkéntes munkát végeztek a helyi óvodában és általános iskolában, vasárnapi napon véradásra is volt lehetőségük.

Szakkollégistáink rövid beszámolói a hétvégéről:

„Nagyon élveztem a 2019-es KRSZH találkozón való részvételt. Sok színes programban volt részünk. Az önkéntesség az óvodánál és iskolánál megtanított minket arra, hogy segítenünk kell azoknak az embereknek, akiknek szüksége van rá. Nagyon örülök neki, hogy a közösségünk nagy része részt tudott venni a programon, nagyon jó volt, hogy egy társaságban tudtunk beszélgetni, játszani, önkénteskedni és mulatni. Sajnos nem sokat aludtam, de megérte, mivel azokat az órákat, amiket alvással tölthettem volna, azokat arra fordítottam, ami sokkal fontosabb. Együtt tudtam lenni a barátaimmal. Köszönöm szépen, hogy részt vehettem rajta, Vasárnap jöttünk haza, hétfő van és még mindig érzem a szombatot.”

Fatime

A legjobb élmény számomra, nem egy konkrét pillanat volt, hanem az a felismerés a meghívott előadók által s a sok beszélgetés során a többi szakkolissal, hogy mindenki “egymásért- egy másért” mottóhoz hűen szeretné élni majd az életét, vagy már most is nagy szerepe van az önkéntességnek a mindennapjaiban. S így azon túl, hogy új barátságokra tettem szert, s a régiekkel vidám élményekkel gazdagodtunk,örömmel tölt el a tudat, hogy ilyen sok ember számára fontos az önkéntes segítségnyújtás.”

Kata

„Az egyik legjobb élményem a csapatjáték volt. Számomra érdekes kis feladatok voltak az egyes állomásokon és úgy gondoltam, hogy logikusan kellett gondolkozni bennük, illetve taktikát kellett kidolgozni ahhoz, hogy elsőként végezzek, de lehet ez csak a mérnöki felfogásom miatt volt így.

A második napon élveztem a műhelymunkát. Hamar elszaladt az arra szánt idő, viszont ez alatt sokat megtudtam/megtudtunk a Damján Táborról. Nem csak hivatalos információk terén, hanem élmények terén is betekintést nyerhettünk ebbe a példa értékű kezdeményezésbe.”

Bence

„Számomra a legjobb élmény a csapatjáték volt, ahol másokkal és kollégista társaimmal karöltve különböző versenyeken vehettünk részt, amiben senki nem volt vesztes, hisz mindenki kapott valamilyen jutalmat. Mindemellett meg nagyon jól szórakoztunk.”

Viki

„Nekem a két napos KRSZH találkozón a szombat esti buli tetszett a legjobban, mert ott mindenki kiereszthette végre a fáradt gőzt és elengedhette magát. Nagyon jót buliztunk a többiekkel és szerintem ott mindenki jól érezte magát, remekül szórakoztunk együtt.”

András

„Nekem a szabadprogramban tetszett az, amikor az, asztalnál beszélgettünk kint, és elmondtuk milyen volt mikor, gyerekek voltunk és rájöttem, hogy milyen öreg vagyok. Nagyon jó élmény volt az is, hogy este más szakkollégistával is beszélgethettem.”

Jani  

Az idei KRSZH tanévnyitó rendezvény számomra nagyon sok izgalommal járt, hiszen elsős szakkolisként ilyenben még nem volt részem. A megérkezéstől érezni lehetett, hogy bár az ország különböző tájairól érkeztünk mégis van bennünk valami közös. Ez a közös pedig a testvériség mellett az elszántság, hogy van értelme tanulni, fejlődni és szembe menni minden előítélettel. Nagyon örülök, hogy részese lehetek egy ilyen határozott társaságnak és bepillantást nyerhettem 2 napra a hálózat működésébe!

Csabi