„Mert Ti itt mind Isten remekművei vagytok!” – Dr. Székely János Püspök Atya előadása

A miskolci Görögkatolikus Roma Szakkollégium tanulmányi programját képező kulturális modul keretében Csépányné Szabolcsik Erika és Dr. Székely János megyéspüspök tartott előadást a szakkollégistáknak október 4-én.

A tanulmányi program két témára fókuszált. Az egyik a sikeres és hatékony felzárkóztató és közösségfejlesztő programok bemutatása volt, melyet Csépányné Szabolcsik Erika, a Homrogdi Görögkatolikus Általános Iskola igazgatója vállalt interaktív elemekkel gazdagított előadásában.

Este, Dr. Székely János szombathelyi megyéspüspök volt a vendégünk, hogy cigánymissziós küldetéséről beszéljen a hallgatóságnak, akik között ott ült Dr. Orosz Atanáz püspök is.   Előadását egy imával kezdte, melyet azokért a hánytatott sorsú gyermekekért és fiatalokért mondott, akik nem olyan szerencsések, mint a jelenlévő szakkollégisták. Püspök atya élettörténeteken keresztül mutatta be, hogy sohasem késő bevonni Isten jelenlétét az életünkbe. Ha ez mindenkinek sikerülne, egy gyógyult társadalomban élhetnénk, ahol a jóindulat, a testvériség természetes.

Székely János kihangsúlyozta, hogy el kell hinnie a szakkollégistáknak is, hogy képesek meggyógyítani a társadalmat, „Mert Ti itt mind Isten rekeművei vagytok!”, akik hitükkel, új ötleteikkel, elhivatottságukkal, anyagi segítség nélkül is változást kezdeményezhetnek saját kisközösségükben.