Szakkurzus a szakkollégiumban – Cigány arcú Jézus

Január hónap folyamán a „Cigány arcú Jézus” c. szakkurzus keretében a szakkollégium hallgatói három alkalommal Dr. Balogh Győző János görögkatolikus lelkész előadásán vehettek részt.

Az előadások sokféle témát érintettek, az előadó az első alkalommal többek között a missziológia alapjait ismertette meg, betekintést nyújtott a családpasztoráció lehetőségeibe, kihívásaiba, és a cigánypasztoráció szükségességére is külön kitért. Ezek az alapok, amik segítségével a szakkollégisták megismerkedtek olyan alapvető fogalmakkal és folyamatokkal, amik hozzájárultak ahhoz, hogy a további 2 előadás alkalmával elmélyíthessék tudásukat. A második alkalommal Győző atya arról beszélt, hogy a különböző népek sokféle hagyománnyal rendelkeznek, de Isten arca ragyog mindannyiunkban. A cigány nép hagyományaiban rejlő szépség, érték az Isten iránti mély vágyról, az Istenhez kötődő kapcsolatról tanúskodik. A cigány nép maga felelős a kialakított közösségükért, misszióikért is. A vallásos nevelés fontos szerepet játszik a cigány gyerekek életében. Több területen dolgoznak a katolikus egyház munkatársai, hogy a gyerekek számára segítséget tudjanak nyújtani, segítsenek álmaik megvalósításában. A harmadik előadáson a hallgatók a cigánypasztoráció tématerületét járták körbe hazai és külföldi viszonylatban egyaránt.

Mindenki nagyon szerette az előadásokat, az előadó szakmai tudásának legjavát osztotta meg szakkollégistáinkkal.

A program az NTP-SZKOLL-19-0003 azonosítószámú projekt keretében, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő támogatásával valósul meg.