Itthonról is Valahol Európában

A miskolci Görögkatolikus Roma Szakkollégium az NTP-SZKOLL-19-0003 projektje keretében 2020 áprilisában megrendezte „Valahol Európában” című szakszemináriumát. A kialakult helyzetre tekintettel a 15 órás kurzus online formában valósult meg.

Az órák alatt feldolgozott témakör az Európai Unió volt. A hallgatók az első blokkban az Unió kialakulásának történetével, hátterével, alapjaival ismerkedhettek meg. A második 5 órás előadás során az EU főbb intézményeit és politikáit vették górcső alá, míg végezetül költségvetési kérdéseket tárgyaltak. A szemináriumot Dr. Lipták Katalin, a Miskolci Egyetem Világ- és Regionális Gazdaságtan Intézetének tanszékvezetője, egyetemi docens tartotta meg.

A kurzus célja az volt, hogy túllépve országunk határain bővítse a résztvevők ismereteit az Európai Unióra vonatkozóan – ennek megfelelően a hallgatók az egyes altémákkal kapcsolatos kérdéseikre is válaszokat kaphattak. Érdekes és izgalmas kérdések, ötletek merültek fel részükről, és jó volt látni, hallani, hogy a mai fiatalok érdeklődnek az őket körülvevő világról és annak nagyobb összefüggéseiről. Elmondásuk szerint sok új információval lettek gazdagabbak, az előadó személye és szakmai felkészültsége pedig mindannyiukat megnyerte.

 

A program az NTP-SZKOLL-19-0003 azonosítószámú projekt keretében, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő támogatásával valósul meg.