Társadalmi felelősségvállalás – Szemétszedés a Máltai Szeretetszolgálat miskolci játszóterén

Szakkollégiumunk számára fontos a társadalmi felelősségvállalás. Szakkollégistáink életében jelentős szerepet tölt be a közösségi szolgálat, az elesettek segítése, jótékonysági akciók szervezése. A hátrányos helyzetű közösségek, középiskolás fiatalok felkarolása, a tehetséggondozás alapelve szakkollégiumunknak. A Máltai Szeretetszolgálat miskolci játszóterével kapcsolatunk messzire nyúlik, szakkollégistáink közösségi szolgálat keretében játszóházakban, a játszótér napi rutinjában is részt vettek már. A decemberi „Adni jó!” kampányban immár két éve részesei vagyunk a gyűjtésnek, kihelyezve a SPAR üzletben és a diákotthonon belüli száraz élelmiszer adománygyűjtéssel is. 2020 szeptemberében csatlakoztunk a játszótér dolgozóihoz, önkénteseihez, hogy közösen tegyük szebbé az Avasi lakótelep közepén található létesítmény környékét. Nagy elhatározásokkal, remek beszélgetésekkel, pozitív hangulatban telt a délután, melynek eredménye több zsáknyi szemét összegyűjtése volt.

Köszönjük a lehetőséget a Máltai Szeretetszolgálat miskolci játszóterének! Bízunk a további jó kapcsolatban és együttműködésben!

A program az NTP-SZKOLL-19-0003 azonosítószámú projekt keretében, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő támogatásával valósul meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük