Mikulás az Avason

A szakkollégisták egy ünnepi programot szerveztek meg és bonyolítottak le főleg roma és hátrányos helyzetű rászoruló gyerekek számára. A programot eredetileg a miskolci Avas városrészben, a MESZEGYI Avasi Közösségi Terében terveztük megvalósítani, azonban a COVID-19 vírus miatt kénytelenek voltunk az online térben találkozni. Bár az online lét nagyban megnehezítette a részvételt (sokaknál akadozott az internet, vagy nem tudtak külön eszközökről kapcsolódni, így egy-egy család közösen, egy eszközről lépett be), a hangulat fergeteges volt. A jelenlévők közt vegyesen voltak fiatalok és idősebbek, a Közösségi Tér rendszeres látogatói és munkatársai is. A Mikulás ünnepség alkalmával a szakkollégistáink beszélgettek a gyerekekkel, bemutatták a szakkollégiumot, Makkai László atya vezetésével közösen karácsonyi dalokat énekeltek, így készülve a közeledő ünnepekre.

A program céljai voltak a szakkollégiumi hallgatók társadalmi felelősségtudatának és közéleti szerepvállalásának, önkéntes törekvéseinek megerősítése, illetve a hátrányos helyzetű/roma tehetséges fiatalok felkeresése, azonosítása és támogatása, irányítása és segítése a felsőoktatás felé. Mindezek mellett célunk volt szebbé tenni a nehéz sorsú gyerekek napját az ünnep alkalmával.

 

A program az NTP-SZKOLL-20-0002 azonosítószámú projekt keretében, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő támogatásával valósul meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük