Hitel vagy nem hitel? – Nyilvános online vitaest szakkollégiumunkban

A 2020/21-es tanév őszi félévében szakkollégistáink a Pénzügyi világunk c. szakszeminárium alkalmával alapvető, a mindennapi pénzügyek kezeléséhez, lebonyolításához elengedhetetlen ismereteket sajátítottak el. A szakszemináriumon is felmerült egyik legfontosabb kérdést nyílt vitára bocsátották, és 2020. november 17.-én egy online nyilvános vitaesten vitatták meg a hallgatók. A vitát a szakszeminárium oktatója, Prekopné Hriczó Mária vezényelte le. A fő kérdés nem más volt, mint hogy megéri-e hitelt felvenni a mai világban, gazdasági, politikai, társadalmi helyzetben, vagy jobban járunk, ha messziről elkerüljük azt. Mind a pro, mind a kontra érvek között felmerültek gondolatok a hitelfelvételhez ideális életkorról és élethelyzetről, és a törlesztőrészletekről is. A banki világban való nehéz tájékozódás, eligazodás, mint a hitelfelvétel ellenérve került szóba. Pro érvként szólt a „nem lesz gond, ha addig nyújtózkodunk, míg a takarónk ér” kifejezés is, amellyel többen egyetértettek a megjelentek közül. A hallgatók érveltek a fix és a változó törlesztőrészletek előnyeiről és hátrányairól is.

A vitaest zárásaként a hallgatók egyetértettek abban, hogy a félév során, a szakszemináriumon elhangzottak kiváló alapismereteket nyújtottak nekik, amik segítségével bővültek pénzügyi ismereteik, életvezetési és pénzkezelési kompetenciáik is fejlődtek. A vitaest pedig hozzájárult kérdéseik tisztázásához, véleményük további formálásához.

A program az NTP-SZKOLL-20-0002 azonosítószámú projekt keretében, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő támogatásával valósul meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük