A szakkollégiumban is elkezdődött az új tanév

A többszörös túljelentkezéssel lezajlott többlépcsős felvételi eljárás után szeptember 1-én 30 hallgató kezdhette meg a 2021/22-es tanévet a szakkollégiumban.

A kollégium munkatársai a tavaszi különleges és virtuális félévet követően izgatottan készültek az új tanévre. Augusztusban – többszörös túljelentkezéssel – lezajlott a három lépcsős felvételi eljárás: egy háromnapos bevonótáborba invitáltuk a felvételizőket, ahol egy pszichológus és egy tréner közreműködésével, játékos feladatokkal és beszélgetésekkel igyekeztünk csapattá formálni őket.

Idén a szakkollégium adott helyet a tábornak, amelynek lebonyolításába az alumni hallgatók is bekapcsolódtak. Mint minden évben, most sem volt könnyű dolga a kollégium munkatársainak, amikor arról kellett dönteni, ki kezdheti meg roma szakkollégiumi tagként az új tanévet. Szeptember 1-jén végül 30 hallgatót üdvözölhettünk a kollégium hallgatójaként.

Szeptember 7-én az első közös program is lezajlott: a kollégium hallgatói, dolgozói együtt imádkoztak az intézmény kápolnájában, majd a szokásos spirituális modul keretében egy jó hangulatú beszélgetéssel, ismerkedéssel telt az este.

 

 

 

 

 

 

 

Szeptember 13-án a Szent Kereszt Felmagasztalásához kapcsolódó vecsernyén veh   ettünk részt, ahol Orosz Atanáz, a Miskolci Egyházmegye megyéspüspöke és Juhász Géza első helynök közösen tartotta az imát. Püspök Atya beszédében visszaemlékezett az elmúlt napok kiemelkedő eseményére, a Magyarországon megtartott 52. Nemzetközi Eucharisztikus Konferenciára, ahol Ferenc Pápa Márk Evangéliumából idézve többször is feltette azt a kérdést, amit Jézus is feltett tanítványainak: „Ki vagyok én a Te számodra?” Azt mondta, az Úr ma is felteszi mindannyiunknak ezt a kérdést, és várja tőlünk a választ. Atanáz Atya elmondta, hogy a Szent Atya beszédében központi helyen szerepelt a kereszt, amely több mindent szimbolizál, többek között a belső gyógyulás eszköze is lehet. Püspök Atya kiemelte, hogy mindennapjainkban hajlamosak vagyunk a saját érdekeinket, az énünk istenét előtérbe helyezni. „Aki követni akar, tagadja meg magát, vegye fel keresztjét és kövessen” (Mt 16,24) – mondja Jézus. Az önmegtagadás persze sokszor fájdalommal is jár, hiszen nem könnyű elfogadni, hogy nem én vagyok az első. Atanáz Atya szerint Ferenc Pápa gondolata jó útmutatót adhat a kollégium közössége számára, hiszen akkor leszünk boldogok, ha áldozatokat hozunk egymásért, ha háttérbe szorítjuk önzésünket, és előtérbe kerül az önzetlen szeretet, mert, aki Jézussal tart, az a boldogság útján indul el. Ezzel az útravalóval és az idei év jelmondatával – „Mert Istennél semmi sem lehetetlen.” (Lukács Evangéliuma) – kívánunk a szakkollégium minden hallgatójának és munkatársának sikeres új tanévet!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük