A rossz idő ellenére szuper hangulatban zajlott az egyetemi sportnapon a főzőverseny

Nem szegte kedvét senkinek a záporozó eső, ami szerda reggel fogadta a főzőversenyre készülőket. Mindenki lelkesen, jó kedvvel készült a megmérettetésre. Az előkészítő csapat már korán reggel nekilátott a főzés megtervezéséhez, szervezéséhez: kivitték a sátrat a helyszínre, hogy az eső ne akadályozza a csoportot a munkában, előkészítették a hozzávalókat: a kétféle disznóhúst – mert hát így az igazi, ha lapockából és combból is készül a Cigány toros – a finom csípős kolbászt, a füstölt szalonnát, a káposztát, és amitől különlegesebb lesz az íze, a csípős pirospaprikát.

 

                 

 

Mialatt a csapat egy része kint készítette a verseny helyszínén a finomságot, néhányan a lányok közül a kollégium konyhájában sütötték a toroshoz a vakarót , aminek az illata belengte a folyosókat is. A kollégium munkatársai néha be-benéztek a konyhába, hogy ellessék a technikát, hogyan is kell csinálni ezt az egyszerű, mégis különleges, jellegzetes cigányételt, és megnézzék, milyen magabiztosan, tapasztaltan dolgoznak a lányok.

A főzés jó hangulatban telt, mindenki hozzátette a maga gondolatát, hogy is kellene csinálni, mit is kellene még beletenni, hogy a legfinomabb legyen, szóval igazi szellemi munka is folyt közben.

 

               

 

Jutott idő azért az ismerkedésre is, és a többi csoport technikáját, receptjét is el lehetett lesni, meg lehetett ízlelni    , milyen a főztjük, és a szomszédok is átjöttek egy kis kóstolóra.

A program végére elállt az eső, a nap is kisütött, és elkészült a mű. A szakkolégium munkatársai is kilátogattak a helyszínre, és megérkezett Laci Atya is a robogójával, hogy – ahogy illik – elsőként ő kóstolhassa meg a végeredményt. Nem volt elégedetlen, elismerően nyilatkozott diákjai munkájáról, ugyanúgy, mint a zsűri tagjai, akik úgy ítélték meg, hogy a roma szakkoli Gasztromani csapata alkotta a legfinomabbat az Egyéb/ Nemzetközi kategóriában, és nekik ítélték oda a legjobbnak járó serleget.

Gratulálunk mindenkinek, aki részt vett a versenyen! Igazi csapatmunka volt!