„Nagy producer leszek egyszer” – színházban a szakkollégisták

A Producerek című musicalt tekintették meg a Miskolci Nemzeti Színházban a Görögkatolikus Roma Szakkollégium tagjai 2021. október 7-én. A mű filmként került be a köztudatba 1967-ben, sikertörténetét egy többszörös díjnyertes Broadway-bemutató és egy 2005-ös filmes feldolgozás tetőzte.

A szatirikus darab főszereplői a totális bukás szélén álló producer és saját béklyóiból kitörni akaró könyvelője, akiknek világmegváltó ötlete támad: minél nagyobb a bukás, annál több a nyereség. A feladat tehát nem más, mint megrendezni a legrosszabb darabot, amit a világ látott, nagyot bukni és a befolyt összegből boldogan élni Rióban. Ehhez nem kell más, mint egy felháborító darab, egy pocsék rendező és borzalmas színészek. Egy katasztrofális színművet bárki össze tud hozni, nem? Mi sülhetne el rosszul? – gondolják a producerek. Olyannyira banálisnak tűnik a terv, hogy a néző számára egyértelmű a végkifejlet: a darab óriási siker lesz, a nyereség hatalmas, a befektetőket pedig képtelenség kifizetni – szeretett producereinkre így Rió helyett a börtön vár.

A magyar színházak közül az elmúlt években több is színpadra vitte a darabot, amely most Miskolcon is nagy számban vonzza be a nézőközönséget. A Béres Attila rendezte változat egyedi, erőteljesen átjárja a miskolci kötődés, még a DVTK indulója is felcsendül, melyet színész és néző együtt skandál. Megragadja a jelenlévőket és nem is engedi el. A szereplők hol kilépnek, hol kiszólnak a világot jelentő deszkákról a közönség felé, bevonva őket az előadás lendületébe.

A Miskolci Nemzeti Színház színészeinek játéka lenyűgöző, a díszlet grandiózus, a zene magával ragadó, a táncosoktól leesik az ember álla. Nagyszerű művészek mind, akikkel reméljük, még sok közös színházi élményben lehet részünk.

Szemán Ágnes

 

 

A program az NTP-SZKOLL-21-0001 azonosítószámú projekt keretében, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő támogatásával valósul meg.

         

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük