RÓMÁBAN MUTATKOZIK BE AZ EURÓPÁBAN IS EGYEDÜLÁLLÓ KERESZTÉNY ROMA SZAKKOLLÉGIUMI HÁLÓZAT

Fennállásának tizedik évfordulóját ünnepli a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat. A jubileum alkalmából Rómában szerveznek konferenciát 2021.október 12-én a Római Magyar Akadémián.

A konferenciára kiutazik Fülöp érsek-metropolita, aki a KRSZH soros elnöke, Atanáz püspök atya, a Belügyminisztérium Társadalmi Felzárkózásért Felelős Helyettes Államtitkárságának dolgozói, a szakkollégium igazgatói, és végül, de nem utolsósorban mind a tizenegy szakkollégiumból 3-3 diák is képviselni fogja a hálózatot.

Kezdésként október 10-én, vasárnap Assisiben adnak hálát az elmúlt tíz évért, majd hétfőn római városnézés, majd kedden lesz a bemutatkozó konferencia. Másnap pedig Ferenc pápával fognak találkozni a pápai kihallgatáson.

A római zarándoklat célja, hogy a tíz éve működő hálózatot, – ami Európában is egyedülálló kezdeményezés – minél szélesebb körben megismertessék. Erre kiváló alkalom volt már a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus és a Belügyminisztérium Társadalmi felzárkózásért Felelős Helyettes Államtitkárságának nemzetközi konferenciája is az elmúlt hetekben..

Most azonban a szakkollégiumok képviselői indulnak útnak, s mutatkoznak be Rómában, majd részt vesznek a szerdai pápai audiencián.

Forrás: Hajdúdorogi Főegyházmegye

https://hd.gorogkatolikus.hu/Romaban-mutatkozik-be-az-Europaban-is-egyedulallo-Kereszteny-Roma-Szakkollegiumi-Halozat-2021-oktober-04?fbclid=IwAR2MdwDFPgfHUAApcZP0GLZ59xQdQWNbVCL4ch4RYGGMUNsJNdkWnMfwCRg

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük