Dr. Varga Judit látogatása a Miskolci Görögkatolikus Roma Szakkollégiumban

Mi jelenthetne nagyobb inspirációt és motivációt egy miskolci egyetemista számára, mint egy olyan ember mesél az tapasztalatai és tanácsai, aki szintén a Miskolci Egyetem hallgatója volt?
A találkozó előtt Makkai László igazgató atya az egész intézmény nevében köszöntötte a miniszter asszonyt és megköszönte a látogatást, valamint az érdeklődést a roma szakkollégium szakmai programja iránt.
A miskolci Görögkatolikus Roma Szakkollégium hallgatói Dr. Varga Judit igazságügyi miniszter asszonnyal beszélgettek az egyetemi évekről, a miskolci kötődésről, az ,,aha” érzésről. Az egyetemisták rövid bemutatkozását követően a miniszter asszony egyetemi tanulmányaihoz kötődő kedves emlékeinek felidézése mellett kiemelte, hogy mennyire fontos a tudás megszerzése, és a gyakorlatias oktatás, valamint a tradíció és a hagyomány, amit a Miskolci Egyetem képvisel.
A kezdeti izgalmakat a beszélgetés során fölváltotta a teljes figyelem, érdeklődés és a jó hangulat. A miniszter asszony a hasznos tanácsok mellett arra inspirálta és motiválta a hallgatókat, hogy legyenek büszkék egyetemükre, a helyre, ahol felnőttek, és hogy bármilyen messze sodorja őket az élet, soha ne feledjék, hogy honnan érkeztek.
Budai Katalin, a hallgatói önkormányzat elnöke, megköszönte a látogatást és egyben tiszteletbeli szakkollégistává fogadta miniszter asszonyt.
Nagyon köszönjük a megtisztelő látogatást és ezt a pozitív inspirációt Dr. Varga Judit igazságügyi miniszter asszonynak és reméljük, minél hamarabb újra találkozhatunk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük