Meddig várjunk még? – 2. nyilvános vitaest a szakkollégiumban

2022.03.29-én megrendezésre került szakkollégiumunkban a következő nyilvános vitaestünk „Meddig várjunk még? – Összeköltözés vagy különélés a házasság előtt” címmel.

 

A meghívott vendégelőadónk Salai Szabolcs atya, görögkatolikus pap, berzéki helyettes lelkész volt. Témaindítóként egy rövid videót mutatott a megjelenteknek, ami összekapcsolta a nagyböjti időszak fókuszpontját, Krisztus értünk hozott áldozatát azon felismeréssel, hogy milyen bűnöket követünk el a hétköznapokban, akár a párkapcsolatok terén, és hogy Krisztus a hibáink ellenére is szeret minket és megbocsát nekünk.

Ezt követte egy rövid beszélgetés Jézus utolsó hét szaváról, amely egyben átvezette a témát a párkapcsolatok kérdéskörére. A megjelentek ezután a krisztusi tanításokat elsődleges szempontként figyelembe véve arról vitáztak, hogy a házasság előtti különélés vagy az összeköltözés a jobb választás, hogyan hozhatjuk meg keresztényként a megfelelő döntést ezzel kapcsolatban, Isten útmutatását követve.

Az alkalom pozitív hangulatban telt, a fiatalok érdeklődve hallgatták Szabolcs atyát és komoly, ugyanakkor baráti hangvételű vita alakult ki köztük a téma kapcsán. Köszönjük Szabolcs atyának a közreműködést és mindenkinek áldott nagyböjti időszakot kívánunk!

 

A program az NTP-SZKOLL-21-0001 azonosítószámú projekt keretében, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő támogatásával valósult meg.