Roma értelmiségi nők és a tudomány – megjelent a Lehetőség periodikánk legújabb kiadványa

2022 áprilisában megjelent a Görögkatolikus Roma Szakkollégium Lehetőség periodikájának legújabb, 2022/1. száma, melyben a miskolci roma szakkollégisták válogatott munkái olvashatók. Hadházi Renáta a „Cigány származású értelmiségiek nyelvi erőforrásai”, Jeddi Bianka „Az elbitorlás fogalma és tényálláselemeinek áttekintése”, míg Szajkó Cintia „A női jogegyenlőség érvényesítése, magyarországi roma / cigány nők példáján keresztül” címmel írt tudományos értekezést.

A szakkollégium motiválja hallgatóit arra, hogy az egyetemi tanulmányaikban való helytállás mellett tudományos kutatásokban vegyenek részt, szakmai anyagokat készítsenek, konferenciákon mutassák be kutatásaik eredményeit. A Lehetőség periodika egy egyedülálló lehetőséget biztosít számukra arra, hogy tudományos munkáikat a nagyközönség előtt is bemutassák, eljuttassák az ország különböző pontjaira, mindazok kezébe, akik a témában érdekeltek, vagy forrást keresnek saját tudományos munkáik megerősítésére.

 

A kiadvány az NTP-SZKOLL-21-0001 azonosítószámú projekt keretében, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő támogatásával került kiadásra.