4. és 5. Pályaorientációs Napok a szakkollégiumban

2022. május 4-én és 6-án a szakkollégiumban pályaorientációs napokat tartottunk.

A szerdai alkalomra egy szakkollégista, Hadházi Renáta volt általános iskolájából érkeztek diákok. Az ismerkedés után Makkai László atya, kollégiumunk igazgatója köszöntötte a diákokat és mesélt nekik az intézmény kezdeteiről, céljairól. Őt követte a tanulmányi vezető és a külső kapcsolatokért felelős munkatárs, akik meséltek a tanulmányi programokról, az ösztöndíj rendszerről, a felvételi eljárásról. A közösségi programokról és animátori tisztségekről a szakkollégisták számoltak be. A beszélgetések, kérdések után megmutattuk a kollégiumi épületet és a csodás tapolcai környezetben folytatódott a nap.

2022. május 6-án szintén egy pályaorientációs napra hívtuk a régió általános- és középiskolás fiataljait. Több intézményből is érkeztek hozzánk diákok és kísérőik, a megye minden tájáról. Az igazgatói köszöntő után szakkollégistáink beszéltek a fiataloknak a továbbtanulás fontosságáról, az egyetemről, az elvégezhető szakokról. Megismertették őket a szakkollégiummal és annak szakmai programjával, majd bejárást tartottak, ahol a szakkollégisták örömmel válaszoltak a fiatalok felmerülő kérdéseire.

A programok az NTP-SZKOLL-21-0001 azonosítószámú projekt keretében, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő támogatásával valósultak meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük